Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 25 oktober 2013
  Freerunparkrotterdam1
  Op vrijdag 25 oktober is in het Rotterdamse Zuiderpark het eerste openbare free run park van Nederland geopend. Het park is ontwikkeld door Onur Eren en aangelegd door VelopA-Omniplay. De obstakels zijn volledig op maat gemaakt, naar de wensen van de locale free runners scene.
  Lees Meer Lees Minder

  FreeRunningZuiderpark

  Het Free Run park bestaat uit een serie betonnen muren van diverse hoogten en een complex buizenframe. Nadat de deelgemeente Charlois budget had vrijgemaakt voor nieuwe voorzieningen in het Zuiderpark, was het aan Thuis Op Straat, de beheersorganisatie van het Sportplaza, om hier een goede bestemming voor te vinden. Met plaatselijke Free Runners is nagedacht over de inrichting van de nieuwe plek, waarna Onur Eren van OWNERstudios een ontwerp mocht maken. Dat VelopA-Omniplay het park mocht inrichten, komt omdat we veel ervaring hebben met urban sportplekken, zoals bijvoorbeeld skatebanen.

  Freerunparkrotterdam2

   

 • gepubliceerd op 21 oktober 2013
  Sfeerbeeld_3

  Deze maand in onze nieuwsbrief: uitbreiding van de webshop, een erkenning voor de TT Massiv, en nieuwe Scholarshippers van de Richard Krajicek Foundation en nog veel meer.

  U kunt de nieuwsbrief bekijken door op deze link te klikken.


  Wilt u de nieuwsbrief elke maand ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden.

 • gepubliceerd op 17 oktober 2013
  UitreikingScholarships201320142
  Op vrijdag 11 oktober heeft Richard Krajicek de studiebeurzen voor het schooljaar 2013-2014 uitgereikt. In Hotel Huis ter Duin ontvingen 136 jonge sportbegeleiders uit het hele land de oorkonde die hoort bij deze "scholarship". VelopA-Omniplay is sponsor van de Richard Krajicek Foundation en steunt drie van deze scholarshippers omdat we geloven dat speel- en sportplekken beter gebruikt worden als hier begeleiding is.
  Lees Meer Lees Minder

  Scholarshippers

  De Richard Krajicek Foundation (RKF) beloont jongeren die zich positief inzetten voor hun eigen buurt door ze een studiebeurs aan te bieden. In ruil hiervoor zetten de jongeren zich voor minimaal 100 uur vrijwillig in op een playground in hun buurt. Dit is positief voor de jongeren en de buurt. Speelplekken in de buurt worden voorzien van begeleiding zodat overlast voorkomen wordt. Ook worden buurtbewoners meer gestimuleert om te bewegen. De jongeren doen zo ervaring op en hebben zo een grotere slagingskans op de arbeidsmarkt. 

  Drie "eigen" scholarshippers

  Dit jaar is het derde jaar dat VelopA-Omniplay de RKF steunt, door drie scholarships mogelijk te maken. Deze worden ingezet om sportbegeleiding mogelijk te maken op playgrounds die ooit door VelopA-Omniplay zijn ingericht.

  De playgrounds waar "onze" scholarshippers actief zijn:

 • gepubliceerd op 16 oktober 2013
  giottmassiv
  Opnieuw zijn producten van VelopA onderscheiden met een belangrijke erkenning. Vier producten die het bedrijf in 2013 op de markt heeft gebracht, zijn tijdens de Dutch Design Week erkend als Goed Industrieel Ontwerp (GIO). De TT Massiv tafeltennistafel is zelfs onderscheiden met de Special Award of Respect. Om voor het keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze zijn van even groot belang. De erkenning is toegekend aan de Re-Flex, een flexibele fietspadpaal, de Park-Click afzetpaal, de Alerrrt alarmribbels. In de afgelopen jaren hebben maar liefst 9 producten deze erkenning mogen ontvangen.
  Lees Meer Lees Minder

  Special Award of Respect

  De TT massiv tafeltennistafel is onderscheiden met een van de vijf "Special Awards". De TT Massiv kreeg de award voor Respect vanwege het duurzame ontwerp en het stimuleren van bewegen in de buitenruimte. De jury:  "de TT Massiv heeft alle ingrediënten in zich van duurzaamheid. Allereerst is dat het stimuleren en bevorderen van beweging en het buiten spelen door kinderen en andere liefhebbers, wat in duurzaamheidtermen valt onder het element people. Ten tweede is de tafel goedkoop en eenvoudig te plaatsen en verplaatsen: een pluspunt op het gebied van profit. En tot slot zorgt de productie van de TT Massiv voor een CO2 reductie van 44%, een voordeel voor ons kwetsbare milieu."

  Meer dan design alleen

   “De openbare ruimte verdient mooie producten waar ook goed over nagedacht is. En onze klanten verwachten het ook van ons”, aldus Pieter Cuperus, directeur van VelopA. “Daarom investeren we ook in economisch moeilijke tijden in productontwikkeling.” Feiko Withagen, senior designer bij VelopA sluit zich hier bij aan: “Bij de ontwikkeling van elk nieuw product streven we naar de optimale mix van functionaliteit, gebruiksgemak en design. Het is dan ook erg leuk als de jury daar haar waardering voor uitspreekt door middel van deze erkenning.”

  Over VelopA

  VelopA levert producten om het leven in de openbare ruimte mooier te maken. Productgroepen zijn elementen voor spelen en sport, straatmeubilair en fietsparkeren. In al deze categoriën heeft VelopA een leidende rol in de Nederlandse markt waarbij gewerkt wordt met de merken VelopA-Citystyle en VelopA-Omniplay. VelopA is gevestigd in Leiderdorp (NL), Leuven & Gembloux (B) en Duisburg (D). Voor de komende jaren heeft VelopA een forse export ambitie waarbij sterk wordt ingezet op de ontwikkeling van de rol van de fiets en het sporten in de openbare ruimte.

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2