Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Column Hans van Leeuwen: Speeltuinbende is een nieuwe ontdekking?

gepubliceerd op 19-4-2013 16:40:00
Speelbeleidopcampings
Inspiratie, nieuwe ontdekkingen en netwerken zijn voor een trendwatcher en expert in leisure de ingredi├źnten om nieuwe kennis te vergaren. Samen met een groep van ruim dertig deelnemers vertrokken wij onlangs op uitnodiging van VelopA-Omniplay naar de fabriek van de Zweedse speeltoestellen fabrikant HAGS. Opvallend is de diversiteit van het reisgezelschap met deelnemers van verschillend pluimage waaronder gemeenteambtenaren, leerkrachten van een Mythielschool, een landschapsarchitect, locatiemanagers van zwembaden, bungalow parkmanagers, eigenaren van indoorspeeltuinen en ondernemers die kunstgras en/of sportattributen verkopen en nog pas kort op de vrijetijdsmarkt actief zijn.

Het gezelschap werd aangevoerd door Edo Gabes, directeur van VelopA-Omniplay, die het programma voor deze studiereis samen met zijn verkoopteam heeft uitgekiend. Wanneer je je tussen zo'n gevarieerd gezelschap beweegt en in staat bent om goed te observeren en luisteren, krijg je veel nieuws te horen. In vier dagen reisden wij dwars door het mooie natuurschoon naar diverse bijzondere speellandschappen en bezochten de fabriek van HAGS.

Tijdens deze ontdekkingsreis zijn we getrakteerd op een inspirerende presentatie van onder andere het creatieve team en de designafdeling. We werden verrast door bijzonder gethematiseerde speeltoestellen met een storyline. Voor mij was dit de bevestiging dat ook de traditionele speeltoestellenfabrikanten een nieuwe weg zijn ingeslagen waarin ‘luisteren naar de klant’ centraal staat. Vervolgens probeert men dit te vertalen naar unieke gethematiseerde speellandschappen. Iedereen wilt zich toch onderscheiden van de rest?

En toen was er de Speeltuinbende! Een idee ontstaan binnen de gelederen van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). De Speeltuinbende bestaat uit een groep van 180 valide en invalide kinderen die samen met ouders, opa's en oma's, neefjes en nichtjes de toegankelijkheid en de gastvrijheid van uw speeltuin komen testen. Vanuit het integraal denken is het een must dat speeltuinen zeker in de toekomst toegankelijk zijn. Al is het alleen al vanwege maatschappelijk verantwoord ondernemen en om in te kunnen spelen op driegeneratie plezier en vermaak. Binnenkort zullen wij u meer vertellen over dit unieke concept met de Speeltuinbende in de hoofdrol!

Hans van Leeuwen,

uw bedrijfsadviseur, trendwatcher & expert in leisure

Deze column is verschenen in Editie 0213 van Recreatief Totaal