Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht

'Onze' Sherilyn ontvangt 500e scholarship van Rafael Nadal!

gepubliceerd op 28-11-2012 17:10:00
Uitreiking500escholarship
Rotterdam – Rafael Nadal heeft woensdagmiddag een groep Rotterdamse kinderen de dag van hun leven bezorgd. De Spaanse toptennisser opende in Schiebroek de 100e Krajicek Playground en gaf een clinic aan de kinderen van de naastgelegen Stephanussschool. Ook reikte hij de 500e studiebeurs uit aan Sherilyn Woudenberg. Deze studiebeurs is door VelopA-Omniplay gesponsord.

Sherilyn Woudenberg uit Hoogvliet kon haar geluk ook niet op. Zij kreeg woensdag uit handen van Nadal en Krajicek de 500e studiebeurs van de Krajicek Foundation. Actieve en positieve jongeren van de playgrounds (talent uit de wijk) zoals de 17-jarige Sherilyn ontvangen 1000 euro voor een sportgerelateerde studie. In ruil daarvoor zetten zij zich 100 uur vrijwillig in op hun playground. Een gouden formule. Zij worden gestimuleerd om een goede studie te doen. Tegelijkertijd zijn er betrokken jongeren op de playground actief, jongeren die de wijk en de jeugd daar goed kennen. VelopA-Omniplay sponsort meerdere van deze scholarshippers, waaronder dus Sherilyn.

Rafael Nadal was op speciale uitnodiging van zijn vriend Richard Krajicek even over uit Spanje. Hij draagt de Krajicek Foundation en het werk van de vele sportcoaches op de Playgrounds een warm hart toe. “Toen ik 5 jaar geleden de Rafa Nadal Foundation oprichtte, ben ik mede geïnspireerd door het werk van Richard in Nederland. Ik vind het dan ook geweldig om de 100e Playground te mogen openen”, aldus de tennisser, die momenteel van een blessure revalideert.  Nadal en Krajicek hebben met hun Foundations het doel om via sport de jeugd een kans te geven zich sportief en educatief te ontwikkelen. 

Krajicek was blij met de komst van Nadal en trots op ‘zijn’ 100e Playground. De Krajicek Foundation (RKF) bestaat dit jaar 15 jaar en de opening van de speelplek in Rotterdam is een belangrijk moment voor de oud-Wimbledonkampioen. `In tientallen aandachtswijken zijn sociaal veilige sport- en spelplekken neergelegd die beweging en ontmoeting stimuleren`, aldus Krajicek.