Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Visie 2012: ieder kind heeft recht om te spelen

gepubliceerd op 12-2-2012 19:46:00
SOS-Kinderdorpen-voor-actueel
VelopA-Omniplay vindt dat ieder kind het recht heeft om te spelen, sporten en samen te zijn. Een kind moet zichzelf kunnen zijn in een (sociaal) veilige omgeving waar gesport en gespeeld kan worden. “Vanuit deze gedachte zetten we door middel van creativiteit, gedurfde innovaties, grens verleggende samenwerkingen, lef en een eerlijke marktbenadering in op nieuwe kansen en proberen we nieuwe en bestaande markten te veroveren”, aldus directeur Edo Gabes. “Mooie ontwikkelingen van het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld de samenwerking die we zijn aangegaan met SOS Kinderdorpen en de Richard Krajicek Foundation.” Hiermee geeft VelopA-Omniplay vorm aan de ambitie om kinderen, jongeren maar ook hun ouders te laten sporten, spelen en samen te zijn in de buitenruimte.

Het bedrijf uit Leiderdorp realiseert door heel Nederland speel en sportplekken voor gemeenten, recreatie ondernemingen en onderwijsinstellingen. Dit gaat verder dan alleen het neerzetten van toestellen: “We willen dat de locaties die wij inrichten ook echt gebruikt worden. En we merken dat klanten steeds vaker zoeken naar een gedachte achter een ontwerp. Een speeltuin moet ook een verhaal kunnen vertellen. Daarin adviseren wij onze klanten en is een van de redenen waarom wij veel van onze projecten zelf ontwerpen.” aldus Gabes.  

Per 1 januari is Gabes als directeur van VelopA-Omniplay aangesteld, en hij heeft een heldere visie en doel voor ogen: tot de top 3 van Nederland te behoren. “Door een persoonlijke benadering, creatieve ontwerpen, durf en eerlijkheid proberen we de markt voor ons te winnen. We willen niet alleen een leverancier zijn, maar ook een partner voor onze klanten.“ Dit partnerschap werd in de zomer van 2011 tastbaar door de “A Taste of Urban” themadag; een inhoudelijke dag met presentaties en ronde tafelsessies over “urban sporten en cultuur in de buitenruimte”. Diverse gemeenten (Eindhoven), goede doelen en bijvoorbeeld de Stichting Lichamelijke Opvoeding, verleenden hun medewerking.  

Samenwerking SOS Kinderdorpen

VelopA-Omniplay is zeer actief met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De producten zijn duurzaam, er wordt bijvoorbeeld fairtrade koffie gedronken en in A-labels auto’s gereden om enkele praktijkvoorbeelden te noemen. Daarnaast beschikt het bedrijf over het ISO 14001 certificaat voor duurzaamheid. Een MVO  gedachtegang is ook terug te vinden in de samenwerking die het bedrijf onder meer is aangegaan met SOS Kinderdorpen. Deze stichting zet zich in voor “een liefdevol thuis voor ieder kind”. VelopA-Omniplay ondersteunt SOS Kinderdorpen door hun filosofie uit te dragen en fondsen te werven.

Sponsoring van een sportproject in Zuid-Afrika was de aanzet voor de samenwerking, maar dit vond Edo Gabes niet geheel passen in de ambities. “Mijn gevoel gaf meteen aan dat we meer konden doen waar beide partijen wat aan kunnen hebben: daarom zijn we gestart met het concept SOS Kinderdorpen Speeltuinen.” In overleg zijn drie speeltuinen ontwikkeld met de thema’s: Liefde, Thuis en De Wereld. De speeltuinen zijn zowel in een grote als kleine versie beschikbaar en van ieder project gaat een vast bedrag naar SOS Kinderdorpen. Om de daad bij het woord te voegen gaat Gabes in februari een week meehelpen in een SOS Kinderdorp in Ghana, om de problematiek aan den lijve te ondervinden en de rol van de stichting hierin beter te begrijpen. “Want de problematiek is dichterbij dan je denkt: ook in België zijn  SOS Kinderdorpen, evenals meerderen in Duitsland”, aldus Gabes. 

De wil om bij te dragen aan een sportieve samenleving vertaalt zich ook naar een andere  samenwerking; met de Richard Krajicek Foundation, waar VelopA-Omniplay partner van is geworden. Gabes: “Met onze sponsoring bekostigen we de opleiding van sport- en spelbegeleiders. Juist deze begeleiders stimuleren het sporten en spelen in de wijk. Kinderen die zich niet kunnen aansluiten bij sportverenigingen kunnen op een Krajicek Playground in een sociaal veilige omgeving  bewegen. “Hiermee geef je de jeugd een kans en ik heb ter plekke gezien wat voor positieve uitwerking dit heeft.” De volgende stap van de Krajicek Foundation zijn Krajicek Sportclubs.  

Breedtesport: sporten voor iedereen, overal en altijd;

Gabes merkt op dat er momenteel behoorlijk wordt geïnvesteerd in sport, zo ook binnen de markt van de top- en breedtesport. “Ons geloof dat iedereen moet kunnen sporten en spelen vertaald zich ook in de aandacht voor breedtesporten. We zien het dan ook als een uitdaging en ambitie om alle sporten in de buitenruimte aan te bieden, van korfbal tot paaltjesvoetbal tot straathockey. Hier blijven we de komende tijd op inzetten.” Het einddoel van Gabes is dat iedereen het hele jaar kan sporten in zijn eigen wijk. Mits het weer het toelaat, want “tegen kou kan je je kleden” aldus Edo Gabes van VelopA-Omniplay.