Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 23 februari 2012
  VelopA-Omniplay heeft een nieuwe website. We hebben de website helemaal opnieuw ingericht om beter aan te sluiten bij de wensen van onze relaties anno 2012. De nieuwe website biedt meer inspiratie, volledige informatie en zorgt dat u snel kan bestellen. Bekijk het filmpje voor een korte rondleiding door de site.

  Lees Meer Lees Minder

  De nieuwe website is live, maar we blijven hem verbeteren. Zo zullen we gaan zorgen dat er steeds meer producten online te bestellen zijn en er meer inspirerende referentieprojecten komen. Heeft u zelf tips ter verbetering? Laat het ons dan weten via info@velopa-omniplay.com.

 • gepubliceerd op 12 februari 2012
  SOS-Kinderdorpen-voor-actueel
  VelopA-Omniplay vindt dat ieder kind het recht heeft om te spelen, sporten en samen te zijn. Een kind moet zichzelf kunnen zijn in een (sociaal) veilige omgeving waar gesport en gespeeld kan worden. “Vanuit deze gedachte zetten we door middel van creativiteit, gedurfde innovaties, grens verleggende samenwerkingen, lef en een eerlijke marktbenadering in op nieuwe kansen en proberen we nieuwe en bestaande markten te veroveren”, aldus directeur Edo Gabes. “Mooie ontwikkelingen van het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld de samenwerking die we zijn aangegaan met SOS Kinderdorpen en de Richard Krajicek Foundation.” Hiermee geeft VelopA-Omniplay vorm aan de ambitie om kinderen, jongeren maar ook hun ouders te laten sporten, spelen en samen te zijn in de buitenruimte.
  Lees Meer Lees Minder

  Het bedrijf uit Leiderdorp realiseert door heel Nederland speel en sportplekken voor gemeenten, recreatie ondernemingen en onderwijsinstellingen. Dit gaat verder dan alleen het neerzetten van toestellen: “We willen dat de locaties die wij inrichten ook echt gebruikt worden. En we merken dat klanten steeds vaker zoeken naar een gedachte achter een ontwerp. Een speeltuin moet ook een verhaal kunnen vertellen. Daarin adviseren wij onze klanten en is een van de redenen waarom wij veel van onze projecten zelf ontwerpen.” aldus Gabes.  

  Per 1 januari is Gabes als directeur van VelopA-Omniplay aangesteld, en hij heeft een heldere visie en doel voor ogen: tot de top 3 van Nederland te behoren. “Door een persoonlijke benadering, creatieve ontwerpen, durf en eerlijkheid proberen we de markt voor ons te winnen. We willen niet alleen een leverancier zijn, maar ook een partner voor onze klanten.“ Dit partnerschap werd in de zomer van 2011 tastbaar door de “A Taste of Urban” themadag; een inhoudelijke dag met presentaties en ronde tafelsessies over “urban sporten en cultuur in de buitenruimte”. Diverse gemeenten (Eindhoven), goede doelen en bijvoorbeeld de Stichting Lichamelijke Opvoeding, verleenden hun medewerking.  

  Samenwerking SOS Kinderdorpen

  VelopA-Omniplay is zeer actief met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De producten zijn duurzaam, er wordt bijvoorbeeld fairtrade koffie gedronken en in A-labels auto’s gereden om enkele praktijkvoorbeelden te noemen. Daarnaast beschikt het bedrijf over het ISO 14001 certificaat voor duurzaamheid. Een MVO  gedachtegang is ook terug te vinden in de samenwerking die het bedrijf onder meer is aangegaan met SOS Kinderdorpen. Deze stichting zet zich in voor “een liefdevol thuis voor ieder kind”. VelopA-Omniplay ondersteunt SOS Kinderdorpen door hun filosofie uit te dragen en fondsen te werven.

  Sponsoring van een sportproject in Zuid-Afrika was de aanzet voor de samenwerking, maar dit vond Edo Gabes niet geheel passen in de ambities. “Mijn gevoel gaf meteen aan dat we meer konden doen waar beide partijen wat aan kunnen hebben: daarom zijn we gestart met het concept SOS Kinderdorpen Speeltuinen.” In overleg zijn drie speeltuinen ontwikkeld met de thema’s: Liefde, Thuis en De Wereld. De speeltuinen zijn zowel in een grote als kleine versie beschikbaar en van ieder project gaat een vast bedrag naar SOS Kinderdorpen. Om de daad bij het woord te voegen gaat Gabes in februari een week meehelpen in een SOS Kinderdorp in Ghana, om de problematiek aan den lijve te ondervinden en de rol van de stichting hierin beter te begrijpen. “Want de problematiek is dichterbij dan je denkt: ook in België zijn  SOS Kinderdorpen, evenals meerderen in Duitsland”, aldus Gabes. 

  De wil om bij te dragen aan een sportieve samenleving vertaalt zich ook naar een andere  samenwerking; met de Richard Krajicek Foundation, waar VelopA-Omniplay partner van is geworden. Gabes: “Met onze sponsoring bekostigen we de opleiding van sport- en spelbegeleiders. Juist deze begeleiders stimuleren het sporten en spelen in de wijk. Kinderen die zich niet kunnen aansluiten bij sportverenigingen kunnen op een Krajicek Playground in een sociaal veilige omgeving  bewegen. “Hiermee geef je de jeugd een kans en ik heb ter plekke gezien wat voor positieve uitwerking dit heeft.” De volgende stap van de Krajicek Foundation zijn Krajicek Sportclubs.  

  Breedtesport: sporten voor iedereen, overal en altijd;

  Gabes merkt op dat er momenteel behoorlijk wordt geïnvesteerd in sport, zo ook binnen de markt van de top- en breedtesport. “Ons geloof dat iedereen moet kunnen sporten en spelen vertaald zich ook in de aandacht voor breedtesporten. We zien het dan ook als een uitdaging en ambitie om alle sporten in de buitenruimte aan te bieden, van korfbal tot paaltjesvoetbal tot straathockey. Hier blijven we de komende tijd op inzetten.” Het einddoel van Gabes is dat iedereen het hele jaar kan sporten in zijn eigen wijk. Mits het weer het toelaat, want “tegen kou kan je je kleden” aldus Edo Gabes van VelopA-Omniplay.
 • gepubliceerd op 8 februari 2012
  Molecaten-Leersum
  VelopA-Omniplay neemt de producten van Houtconstructie Ede op in haar leveringspakket. We kunnen hierdoor vanaf nu ook Natuurlijk hout, maatwerk en RVS speeltoestellen leveren. VelopA-Omniplay denkt hiermee de wensen van nog meer klanten te kunnen vervullen.
  Lees Meer Lees Minder

  Leiderdorp 8 februari VelopA-Omniplay Nederland B.V. heeft met de aandeelhouders van Houtconstructie Ede B.V. (HCE) afgesproken de commerciële activiteiten van HCE over te nemen.

  De directeur van HCE,   Adrie Hazeleger, treedt in dienst van VelopA-Omniplay. HCE staat bekend als een succesvol leverancier van op maat gemaakte houten constructies voor de openbare ruimte. Tevens brengt HCE  duurzame standaard programma’s in natuurlijk spelen (hout en RVS) op de markt.  

  VelopA legt zich via diverse productprogramma’s toe op het stimuleren van het positieve gebruik van de openbare ruimte en is internationaal actief.

  VelopA-Omniplay is het VelopA-onderdeel gericht op spelen en sporten. 

  Al geruime tijd was er sprake van samenwerking tussen beide bedrijven. Dat heeft er nu in geresulteerd, dat de commerciële activiteiten worden geïntegreerd in Leiderdorp.

  Houtconstructie Ede B.V blijft na de overname als constructiewerkplaats in Ede gevestigd en verzorgt tevens de montageservice. Ook het bestaande impregneerstation voor houtverduurzaming blijft gevestigd in Ede.

  VelopA-Omniplay versterkt op deze manier de positie in de markt én verbreedt het speeltoestellenaanbod. Dat assortiment was, als distributeur voor Nederland van HAGS, al zeer omvangrijk en van hoge kwaliteit.  Bovendien hebben alle klanten van VelopA nu meer mogelijkheden om maatwerkproducten, dus met eigen identiteit en vorm, te realiseren.

   

   

  NOOT VOOR DE REDACTIE

  Voor meer inlichtingen rondom dit persbericht kunt u terecht bij Edo Gabes: egabes@velopa-omniplay.com, +31 (0)71 581 59 59, +31 (0)6 129 91 857. Voor het aanvragen van hoge resolutiefoto’s kunt u terecht bij Liesbeth Stol, lstol@velopa.com, 071 541 03 21.

 • gepubliceerd op 1 februari 2012
  De Openbare buitenruimte is de woonkamer van onze samenleving. Wij van VelopA mogen bijdragen aan de leefbaarheid van de samenleving door die ruimte in te richten. Zo maken we het leven buiten aangenaam en zorgen we dat we inderdaad kunnen samen leven: living-outside-together. Dit is de basis van waaruit wij werken. Hier doen we het voor!