Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 31 augustus 2012
  Sfeerbeeld_3
  Sporten en spelen is leuk, gezond en sociaal gewoon nodig. Het stellen van ambities, verbindingen aangaan met meerdere partijen en het organiseren van toernooien zijn altijd een stimulans. Ze brengen sport weer even in the picture. Tegelijk investeren we in Nederland veel in de inrichting van de wijken. Dit moet ook vooral doorgaan maar alleen investeren is niet de oplossing. Ik blijf de oplossing zien in diversiteit. Prikkel, stimuleer en geef kinderen de plek om te sporten. Het gevolg: meer kinderen gaan sporten!
  Lees Meer Lees Minder

  Hoe krijg je kinderen nou echt in beweging? Ik stelde die vraag pas op Twitter en LinkedIn en kreeg veel opmerkingen, statements en antwoorden terug. Het onderwerp leeft dus zeker. Het lijkt wel op de discussie waarom het Nederlands Elftal niet gepresteerd heeft op het EK. Onlangs kreeg ik via Twitter een reactie dat het aan de ouders (de coaches) ligt. Ik ben zelf ouder en natuurlijk ben je een voorbeeld voor de kinderen maar het is natuurlijk niet zo dat het alleen aan hen ligt.

  Ligt het dan aan de spelcomputers? Zijn die DS, en Wii dé oorzaak dat onze kinderen minder bewegen? Ook hier ben ik het niet mee eens. Is het zo erg dat ze af en toe een spelletje doen? Ze leren er rekenen, spellen, samen spelen en nog veel meer. Als ze het niet te lang en te vaak doen, zal het geen echt probleem zijn. Mijn regel is: alles waar te voor staat is niet goed dus dat geldt ook voor teveel computeren.

  Er zijn meerdere oplossingen en een daarvan is volgens mij:  zorg dat overal sport terug komt. Geef de verschillende doelgroepen een plek. Zorg dat alle sporten terug komen. Combineer binnen- en buitensporten en probeer hier naar te streven. Praat met sportbonden, of andere initiatieven en durf samen te werken. Laten we zorgen voor een diversiteit aan sporten in de wijk, op campings, scholen en sportverenigingen. Het kan hand in hand gaan. Door overal sport te promoten geven we veel sporten een impuls en dat verdient het. Sporten moet leuk zijn, uitdagend zijn en vooral plezier geven aan iedereen.

  Conclusie van wat we moeten doen is;

  • We moeten steeds weer op zoek naar een nieuwe uitdaging!
  • We moeten steeds weer op zoek naar nieuw avontuur!
  • We moeten steeds weer op zoek naar nieuwe grenzen!
  • Geef kinderen de ruimte om kind te zijn!

  Edo Gabes
  Directeur VelopA-Omniplay

  Geschreven voor: Sport FM
  augustus 2012

 • gepubliceerd op 31 augustus 2012
  Sfeerbeeld_1
  Heeft u onze nieuwsbrief gemist? Geen probleem. Klik hier om de nieuwsbrief van Augustus te bekijken.

 • gepubliceerd op 28 augustus 2012
  Omnifielduitgebreidklein
  Het inrichten van de ideale sportplek is niet eenvoudig. Moet het een grote plek worden? Of een serie kleintjes? En welke sporten moeten er mogelijk zijn. Op die laatste vraag hebben wij een eenvoudig antwoord: zoveel mogelijk. En daarom hebben we het Omnifield concept bedacht. Een nieuwe manier van denken om op iedere locatie de ideale sportplek samen te stellen.

  Lees verder

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2