Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht

PERSBERICHT: VelopA-Omniplay en SOS Kinderdorpen slaan de handen in één

gepubliceerd op 28-11-2011 0:00:00
LEIDERDORP/AMSTERDAM, Vanaf 1 januari 2012 slaan SOS Kinderdorpen en VelopA-Omniplay de handen in één. Samen lanceren zij de SOS Kinderdorpen Speeltuinen. Deze unieke serie speelplekken is gebaseerd op de drie waarden van SOS Kinderdorpen: Thuis, Liefde en De Wereld. Per gerealiseerd project gaat een vaste donatiebedrag naar de stichting. Ook zal VelopA-Omniplay zich op tal van andere manieren inzetten voor het werk van SOS Kinderdorpen.

Spelen als leerschool
Kinderen zijn de toekomst en hebben het recht om in een veilige omgeving écht kind te zijn. VelopA-Omniplay en SOS Kinderdorpen delen het geloof in deze stelling en willen hier actief een bijdrage aan leveren. SOS Kinderdorpen zet zich in voor een liefdevol thuis voor kinderen die er alleen voor staan. Een boodschap die met de speeltuinen ook in Nederland meer aandacht gaat krijgen. Margot Ende, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “Kinderen leren tijdens spelen ontzettend veel. Ze leren samenwerken, voor zichzelf opkomen en soms zelfs om te verliezen. Dat zijn lessen die we de kinderen in de SOS Kinderdorpen in bijvoorbeeld Ghana of Vietnam proberen mee te geven. Deze samenwerking snijdt voor ons aan twee kanten. Enerzijds draagt iedere verkochte SOS Kinderdorpen Speeltuin financieel bij aan ons werk voor kinderen die er anders alleen voor staan. Anderzijds bieden de Speeltuinen ons een manier om onze boodschap verder uit te dragen. Kinderen die met hun ouders in de SOS Kinderdorpen Speeltuinen komen leren op een leuke en laagdrempelige manier over onze missie.”

Echt kind kunnen zijn
Edo Gabes, directeur van VelopA-Omniplay sluit zich hier bij aan: “Met alles wat wij doen, proberen we kinderen een plek te geven waar ze echt kind kunnen zijn. Een goed ingerichte speelplek biedt kinderen plezier en uitdaging. Dat sluit sterk aan bij wat SOS Kinderdorpen in het buitenland doet. Met deze nieuwe conceptlijn dragen wij een steentje bij aan het speelplezier van de kinderen in Nederland en het werk van SOS Kinderdorpen in het buitenland.”

SOS Kinderdorpen Speeltuinen
De nieuwe lijn speeltuinen bestaat uit drie concepten, elk vormgegeven rond één van de belangrijke waarden van de naamgevende stichting. De Liefde speeltuin straalt vooral emotie, warmte en samenzijn uit. Thuis kenmerkt zich door de geborgenheid van een gezin, delen met elkaar en het hebben van een vertrouwde omgeving. Het laatste thema, De Wereld, draait om de continenten, respect voor de natuur, ontdekken en het verbinden van mensen. Op basis van elk thema kan een grote of een kleine speeltuin gemaakt worden, die als compleet concept geleverd wordt. Edo Gabes: “Door het plaatsen van speeltoestellen alleen kan je geen boodschap overbrengen. Alles in een speeltuin moet het thema en de sfeer uitdragen. Daarom kiezen we bewust voor complete concepten waarbij we de hele speelplek vormgeven. Want zelfs de vorm van een speeltuin helpt om de boodschap te vertellen.”
Klik hier om de ontwerpen te downloaden.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. De internationale kinderhulporganisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een liefdevol thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 490.000 kinderen in 133 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Over VelopA-Omniplay
VelopA-Omniplay adviseert, ontwerpt en denkt mee bij de inrichting van openbare speelplekken en sportpleinen en levert aan gemeentes, scholen en recreatieondernemingen. VelopA-Omniplay stimuleert hiermee sport- en speelplezier voor iedereen. Het bedrijf luistert altijd naar de wensen van opdrachtgevers én gebruikers en staat garant voor maximale service en advies op maat.

==================================
Noot voor de redactie
Voor meer informatie over zie www.velopa-omniplay.com  of neem contact op met Joost Scholten via jscholten@velopa.com of 071-5815959