Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa-omniplay.com gebruik van cookies. Verberg dit bericht

november

 • gepubliceerd op 28 november 2011
  LEIDERDORP/AMSTERDAM, Vanaf 1 januari 2012 slaan SOS Kinderdorpen en VelopA-Omniplay de handen in één. Samen lanceren zij de SOS Kinderdorpen Speeltuinen. Deze unieke serie speelplekken is gebaseerd op de drie waarden van SOS Kinderdorpen: Thuis, Liefde en De Wereld. Per gerealiseerd project gaat een vaste donatiebedrag naar de stichting. Ook zal VelopA-Omniplay zich op tal van andere manieren inzetten voor het werk van SOS Kinderdorpen.
  Lees Meer Lees Minder

  Spelen als leerschool
  Kinderen zijn de toekomst en hebben het recht om in een veilige omgeving écht kind te zijn. VelopA-Omniplay en SOS Kinderdorpen delen het geloof in deze stelling en willen hier actief een bijdrage aan leveren. SOS Kinderdorpen zet zich in voor een liefdevol thuis voor kinderen die er alleen voor staan. Een boodschap die met de speeltuinen ook in Nederland meer aandacht gaat krijgen. Margot Ende, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “Kinderen leren tijdens spelen ontzettend veel. Ze leren samenwerken, voor zichzelf opkomen en soms zelfs om te verliezen. Dat zijn lessen die we de kinderen in de SOS Kinderdorpen in bijvoorbeeld Ghana of Vietnam proberen mee te geven. Deze samenwerking snijdt voor ons aan twee kanten. Enerzijds draagt iedere verkochte SOS Kinderdorpen Speeltuin financieel bij aan ons werk voor kinderen die er anders alleen voor staan. Anderzijds bieden de Speeltuinen ons een manier om onze boodschap verder uit te dragen. Kinderen die met hun ouders in de SOS Kinderdorpen Speeltuinen komen leren op een leuke en laagdrempelige manier over onze missie.”

  Echt kind kunnen zijn
  Edo Gabes, directeur van VelopA-Omniplay sluit zich hier bij aan: “Met alles wat wij doen, proberen we kinderen een plek te geven waar ze echt kind kunnen zijn. Een goed ingerichte speelplek biedt kinderen plezier en uitdaging. Dat sluit sterk aan bij wat SOS Kinderdorpen in het buitenland doet. Met deze nieuwe conceptlijn dragen wij een steentje bij aan het speelplezier van de kinderen in Nederland en het werk van SOS Kinderdorpen in het buitenland.”

  SOS Kinderdorpen Speeltuinen
  De nieuwe lijn speeltuinen bestaat uit drie concepten, elk vormgegeven rond één van de belangrijke waarden van de naamgevende stichting. De Liefde speeltuin straalt vooral emotie, warmte en samenzijn uit. Thuis kenmerkt zich door de geborgenheid van een gezin, delen met elkaar en het hebben van een vertrouwde omgeving. Het laatste thema, De Wereld, draait om de continenten, respect voor de natuur, ontdekken en het verbinden van mensen. Op basis van elk thema kan een grote of een kleine speeltuin gemaakt worden, die als compleet concept geleverd wordt. Edo Gabes: “Door het plaatsen van speeltoestellen alleen kan je geen boodschap overbrengen. Alles in een speeltuin moet het thema en de sfeer uitdragen. Daarom kiezen we bewust voor complete concepten waarbij we de hele speelplek vormgeven. Want zelfs de vorm van een speeltuin helpt om de boodschap te vertellen.”
  Klik hier om de ontwerpen te downloaden.

  Over SOS Kinderdorpen
  SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. De internationale kinderhulporganisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een liefdevol thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 490.000 kinderen in 133 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

  Over VelopA-Omniplay
  VelopA-Omniplay adviseert, ontwerpt en denkt mee bij de inrichting van openbare speelplekken en sportpleinen en levert aan gemeentes, scholen en recreatieondernemingen. VelopA-Omniplay stimuleert hiermee sport- en speelplezier voor iedereen. Het bedrijf luistert altijd naar de wensen van opdrachtgevers én gebruikers en staat garant voor maximale service en advies op maat.

  ==================================
  Noot voor de redactie
  Voor meer informatie over zie www.velopa-omniplay.com  of neem contact op met Joost Scholten via jscholten@velopa.com of 071-5815959

 • gepubliceerd op 6 november 2011
  BlogSonX
  Schommels behoren al generaties lang tot de meest populaire speeltoestellen. Ze horen thuis in elke speelplek en spreken zowel kinderen als volwassenen aan. Dit najaar introduceert VelopA-Omniplay een innovatief en betaalbaar systeem van HAGS waarmee traditionele schommels aan het digitale tijdperk kunnen worden aangepast. Het nieuwe product, de Son-X Octavia, combineert de bekende speeldynamiek van de traditionele schommel en de modernste technologische mogelijkheden. Door drie interactieve geluidspelletjes stimuleert de Son-X Octavia kinderen om langer te spelen, wat betekent dat ze meer lichaamsbeweging krijgen en opgewekter en gezonder worden.


  Lees Meer Lees Minder

  Son-X Octavia

  De Son-X Octavia is een betaalbare uitbreiding die aan elke schommel kan worden toegevoegd. Hij biedt (kleuter)scholen, gemeenten en recreatieondernemers de mogelijkheid om tegen lage kosten hun speeltoestellen te vernieuwen. Het product heeft de vorm van een cacaoboon en werkt op zonne-energie, zodat er geen elektriciteitskabels nodig zijn. De zonnepanelen bevinden zich aan de bovenkant en werken ook bij bewolking. De speakers zijn in de behuizing geïntegreerd en naar beneden gericht, zodat het geluid alleen in de buurt van de gebruiker te horen is.

  Spelen met geluid

  Het product is voorzien van drie interactieve geluidspelletjes, die de kinderen op de schommel kunnen spelen. Het spel gaat van start zodra een kind begint te schommelen en verandert afhankelijk van de manier waarop er wordt geschommeld. Het kind wordt beloond met applaus of muziek als de schommel een bepaalde hoogte bereikt. De geluiden stimuleren kinderen om te blijven schommelen en zo het volgende geluid of spelletje te activeren. De Son-X Octavia wekt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen op, zodat zij de mogelijkheden actief gaan verkennen.
  Er zullen nieuwe spelletjes worden ontwikkeld en uitgebracht op USB-stick. Het is ook mogelijk om deze producten aan te passen, bijvoorbeeld door specifieke muziek of jingles toe te voegen.
   

  Bruggen slaan

  De afgelopen decennia is de hoeveelheid tijd die kinderen besteden aan computerspelletjes dramatisch toegenomen. “HAGS is ervan overtuigd dat de geavanceerde computerspelletjes van tegenwoordig en de grote hoeveelheid aandacht die deze vragen zowel positieve als negatieve gevolgen voor kinderen hebben. Ze zijn geen vervanging van lichaamsbeweging in de open lucht, maar kunnen daar wel een aanvulling op vormen”, aldus Matthias Biek, internationaal productmanager van HAGS.
  “We willen een brug slaan tussen moderne, interactieve technologie aan de ene kant en ouderwets buitenspelen aan de andere, zodat kinderen daar nog meer plezier en voordeel van hebben.”

  Voor productinformatie over de Son-X Octavia kijkt u op

  de website van HAGS

  .

 • gepubliceerd op 3 november 2011
  GIOEasyliftenMohican
  Eind oktober zijn de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal van VelopA beide bekroond met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Deze prijs, die is uitgereikt tijdens de Dutch Design Week, geldt als hét Nederlandse keurmerk voor goed industrieel ontwerp. Winnaars zijn producten die design combineren met functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovatie. VelopA heeft tijdens de afgelopen jaren al eerder een GIO erkenning ontvangen voor de TuliP fietsenstandaard, de Plectrum fietskluis en de multifunctionele sportkooi Omnistadium.
  Lees Meer Lees Minder

  VelopA heeft de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal dit jaar op de markt geïntroduceerd. De Mohican is een kleurig neerklapbaar paaltje, dat is geïntegreerd in een stevige betonnen voet. Deze is eenvoudig te plaatsen en zeer budgetvriendelijk, waardoor kinderen op straat, bij school of op het plein weer simpel het ouderwetse paaltjesvoetbal kunnen spelen.
  De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. Het combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit. Een uniek hefmechanisme met dempingssysteem zorgt ervoor dat gebruikers hun fiets moeiteloos op de bovenetage kunnen stallen en weer neerhalen. VelopA heeft inmiddels opdracht van ProRail voor de levering en plaatsing van tienduizenden van deze nieuwe generatie dubbellaags fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. De Easylift+ is eerder dit jaar ook al onderscheiden met de Red Dot Design Award in de categorie productontwerp.

  Kenmerkend ‘VelopA Design’

   

  Michel Middendorp, internationaal verkoopdirecteur van VelopA: “Het feit dat al meerdere van onze succesvolle producten zijn erkend met een GIO bewijst de meerwaarde van goed vormgegeven producten. Wij zijn tien jaar geleden begonnen met het zelf ontwikkelen en bewust vormgeven van onze producten, die wij maken voor de openbare ruimte. Naast een overduidelijke functionele behoefte, schept dit ook de behoefte om esthetisch mooie producten te creëren. Ons eigen designteam combineert beide eisen en verwerkt dit tot een aansprekend ontwerp.” Zowel de Mohican als de Easylift+ kenmerken zich door het herkenbare ‘VelopA Design’. Daarbij zijn design en functionaliteit gelijkwaardig en wordt gewerkt met strakke maar vloeiende lijnen. “Onze producten gaan vaak meer dan twintig jaar mee en worden gemaakt voor intensief gebruik. Al die jaren moet het probleemloos werken en tegelijkertijd wil niemand twintig jaar tegen een slecht vormgegeven sportkooi of parkbankje aankijken. Daarom gaan functionaliteit en vormgeving bij ons altijd hand in hand”, aldus Feiko Withagen, Senior Designer van VelopA.

  De Mohican

   

  De Easylift+

   

  VelopA 

  VelopA is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Binnen VelopA is VelopA-Citystyle de toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Omniplay is als zelfstandig opererende verkoopafdeling gespecialiseerd in de inrichting van spel- en sportruimten. VelopA staat garant voor maximale service en advies op maat.

  =============================================

  Noot voor de redactie 

  Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Ilka Timofei, Hoofd Marketing en Sales Support, tel. (071) 541 03 21, email: itimofei@velopa.com.